„STEM for all – ROBOWorld”

PROIECT EDUCATIV

Elevii școlii noastre au avut bucuria de a descoperi tainele științei implicându-se în activitățile propuse în cadrul Proiectului Educativ „STEM for all – ROBOWorld” desfășurate la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Proiectul promovează învățarea activă a științelor și dezvoltă creativitatea elevilor.

Campania 2022 STEM Discovery, o inițiativă internațională prin care organizații, biblioteci, școli, universități și cluburi de tineret din Europa și din întreaga lume celebreaza carierele și studiile în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii, a ajuns astazi la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Campania STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) Discovery este o sărbătoare a angajamentului și muncii continue desfășurate de profesori dedicați și de fiecare parte interesată din educație pentru a îmbunătăți educația și alfabetizarea științifică în Europa. Tema campaniei din acest an este: STEM for all (STEM pentru toți).

Disciplinele STEM sunt prezente în aproape toate aspectele vieții noastre. De aceea credem că toată lumea ar trebui să aibă acces la educația STEM, subliniind valoarea științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. În acest an, toate părțile implicate în proiect vor organiza evenimente și activități care să sensibilizeze elevii/studenții și să facă STEM accesibil tuturor, prezentând abilitățile cheie de care elevii/studenții și societățile noastre vor avea nevoie în viitorul apropiat.